• Dziedzictwo kultury i przyrody
    Dziedzictwo kultury i przyrody
  • Usługi turystyczne
    Usługi turystyczne
  • Turystyka aktywna
    Turystyka aktywna
  • Kultura
    Kultura
  • Sztuka
    Sztuka
  • Warmiński styl
    Warmiński styl
  • Termy Warmińskie
    Termy Warmińskie
  • Przewodnik po Warmii
    Przewodnik po Warmii

Czas na Ser - jubileuszowa edycja, 12-14 czerwca

Gość specjalny Festiwalu: Agnieszka Kręglicka

W tym roku mamy dla Państwa coś extra! Będą to kulinarne warsztaty dla młodzieży ze znakomitą restauratorką - Agnieszką Kręglicką, na które serdecznie zapraszamy naszych młodszych odbiorców. Głównym bohaterem warsztatów będzie twaróg, a uczestnicy będą mieli możliwość ugotowania kilku pysznych dań na bazie tego produktu, oczywiście pod czujnym okiem Pani Agnieszki.

Na tym jednak nie koniec, bo w tym roku gościmy u nas sery szwedzkie, litewskie i niemieckie, a wszystko to w ramach warsztatów smaku odbywających się w klimatycznych wnętrzach Hotelu Krasicki****. Oczywiście nie zabraknie miejsca na muzykę, której brzmienia zapewni nam krakowski zespół jazzowy.


Naszym serom farmerskim tradycyjnie już akompaniować będą miody, chleby tradycyjne, chutneye i konfitury, nalewki, tradycyjne wędliny, przyprawy i zioła oraz specjały kuchni warmińskiej. Nie zabraknie również lokalnego browaru, win z prawdziwej polskiej winnicy i tradycyjnych lodów produkowanych jedynie z naturalnych składników. Również, jak co roku, z przyjemnością uraczymy Państwa festiwalową zupą serową przyrządzoną przez samego szefa kuchni Hotelu Krasicki****, pana Krzysztofa Mazurka. To jeszcze nie koniec naszych propozycji! Niedługo na naszych stronach: www.agrovis.eu , www.czasnaser.pl oraz profilu fb pojawi się szczegółowy program tegorocznego festiwalu, a w nim jeszcze więcej atrakcji, zapraszamy więc do śledzenia.

Jak zawsze my oraz nasi wystawcy damy z siebie wszystko, byście Państwo spędzili u nas miło czas i wrócili z Lidzbarka z samymi dobrymi wspomnieniami oraz oczywiście torbami pełnymi pysznych serów oraz produktów naturalnych i tradycyjnych. Stawiamy tylko na małych, tradycyjnych i rodzinnych producentów, co czyni nasz festiwal wyjątkowym.

Materiały Agrovis i Urzędu Miasta

Share